twitter-icon B Facebook Logo_B

Siste nytt

HENNING FRIES - DET ER VANSKELIG Å VÆRE BESKJEDEN

Henning Fries_Det_er_vanskelig__vre_beskjedenHENNING FRIES - DET ER VANSKELIG Å VÆRE BESKJEDEN

Henning Fries, 60 år i fjor og endelig – her kommer hans 2. soloalbum  – 24 år etter hans første! Henning har med andre ord en lang karriere bak seg, med start som skuespiller så tidlig som 1957! Han platedebuterte i 1972, og i 1979 oppstod første kontakt med Nordre Sving, noe som resulterte i 2 selvkomponerte låter på deres album fra 1979.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Han har vært trubadur, men på sitt første soloalbum i1983 - ”Englehund”- hadde han med seg en åpenbaring av norskemusikere, som f.eks. Thor Andreassen, Gard ”Dutte” Strøm, Strykekvartett fra Kringkastingsorkesteret, Kari Gjærum, Hege Schøyen og Håkon Iversen! På single utgivelse 1984 ”Det er vanskelig å være beskjeden” bidro for eks. Pete Knutsen og Terje Methi.

På Norsktoppen 1983-1984 gjorde mange av Hennings låter det svært godt, aller best gjorde ”Legg et stykke ved til på peisen” det, den gikk rett inn på 1. plass. Deretter fulgte ”Årstider” og ”Lillesøster Lillebror”. Så kom den låten som i ettertid har vist seg å være den absolutte hiten, med radiospilling den dag i dag: ”Det er vanskelig å være beskjeden”. Denne kom med på mange samlinger på 80-tallet.

Henning har samarbeidet med en rekke kjente, norske musikere gjennom hele karrieren, og fortsatte å bidra som låtskriver og artist inn på 90-tallet. Fra 1994 ble han medlem i Nordre Sving, og var en stor bidragsyter på deres ”Livets glade gutter”, som ble utgitt hos Tylden & Co. i 1999 og nominert til Spellemann! Men altså, NÅ er mannen her med et flunkende nytt album. Og det geniale her er ikke minst et smakfullt innslag av eldre stoff, som utgjør en fin helhet sammen med  nye låter. Så det er fortsatt vanskelig å være beskjeden!

Tracklist: 01: Tidens tann 02: Det er vanskelig å være beskjeden 03: Her kommer sommer´n 04: Dine hender 05: Myke menn danser tango 06: Pause fra tida 07: Ikke i rute 08: Blue Jeans 09: Pappa hva hender da 10: Sneglehuset 11: Nylagt asfalt 12: Ånkli kåbbåi

Release: 8. Januar 2007 Sjanger:Folk  Label: Tylden & Co

Del denne artikkelen med andre:

mic

Våre Programledere: mer...

Du er her: Du er her: Nyheter HENNING FRIES - DET ER VANSKELIG Å VÆRE BESKJEDEN